Angleški valček - Počasni valček - Plesni tečaji v Celju - PLESNA ŠOLA CELJE

Plesna šola FLAMENCO Celje
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Plesni program
Angleški valček

ri nas ga učimo v začetnem plesnem tečaju, nato pa ga nadgrajujemo v nadaljevalnih plesnih tečajih.
Prijavnica za začetni plesni tečaj

Zgodovina angleškega valčka

po nekaterih razlagah sega daleč v leto 1874, ko je bil prednik angleškega valčka prenešen iz Amerike in predstavljen v Angliji kot različica plesa Boston (ples, ki izhaja iz mesta Boston), po drugih pa iz upočasnjenega dunajskega valčka, ki je kraljeval plesnim dvoranam Evrope celo 19. stoletje. V začetku je bil ples šok za Angleže, saj je bil to prvi ples, kjer sta bila partnerja v tesnem kontaktu, poleg tega pa je imel moški roko okoli ženskega pasu.

V letu 1921 je bilo osnovno gibanje naslednje: korak, korak, priključek. V letu 1922 pa je postal angleški valček popularen. V istem letu je na prvenstvu zmagal Victor Sylvester z njegovo partnerico. Takrat sta zmagala z za danes osnovnimi koraki: desni obrat, levi obrat ter menjava (danes se še začetniki naučijo več korakov).

Največji korak pa je angleški valček doživel v letu 1927, ko se je spremenilo osnovno gibanje v: korak, vstran, priključek.
Angleški valček je mehak in valovit, kar mu daje poseben čar. Angleški valèek je podoben dunajskemu. Oba imata isti takt. Razlikujeta pa se v tempu in nekaterih drugih značilnostih. Angleški  valček ima značilno nihajoče gibanje. Karakter valčka naj bi bil nežen in čustven.

Nekaj značilnosti angleškega valčka:

Urvrščamo ga med počasne plese
Takt: 3/4
Tempo: 27 - 30 takt/min
Gibanje: nihajoče
Poudarek v taktu: 1
Štejemo: 1 2 3

Največ informacij o plesnih tečajih prejmete na kontaktni tel. 040 500 540, ali pa postavite vprašanje preko našega kontaktnega obrazca


         

Angleški valček učimo že v začetnem tečaju družabnega plesa.
Angleški valček - SHOW -
Angleški valček, SHOW
Luca & Loraine Baricchi
Ples - zagotovo najlepši šport v dvoje
Angleški Valček - Plesni turnir
Angleški valček - Plesni turnir
Ples - zagotovo najlepši šport v dvoje
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni