Ples izboljšuje vedenje otrok! - Plesni tečaji v Celju - PLESNA ŠOLA CELJE

Plesna šola FLAMENCO Celje
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Svet plesa > Plesni članki
Ples izboljšuje vedenje otrok.


Učenje standardnih in latinsko ameriških plesov ima namreč pozitiven učinek. Raziskave so pokazale, da ima učenje standardnih in lastinsko ameriških plesov zelo dober vpliv na otroke. Izboljšuje namreč njihovo medsebojno komunikacijo in sodelovanje ter vpliva na njihovo vedenje.


London - Standardni in lastinsko ameriški plesi lahko poleg zdravega telesnega stanja pripomorejo tudi k lepšemu obnašanju, so pokazale raziskave.Učenje plesov kot so ča-ča-ča, quickstep ali valček naj bi tako pomagalo tudi bolj sramežljivim otrokom, da razvijejo boljšo samozavest, manj telesno aktivne pa spodbudi k rekreaciji.


Raziskave so v Angliji izvedli med 2500 otroci, ki so se vključili v poseben projekt "Essentially Dance". Ugotovitve so pokazale, da ima ples tudi velik potencial, da vpliva na "učenje otrok". "Naše sanje so vedno bile, da bi vsakemu mladostniku omogočili učenje standardnih in latinsko ameriških plesov. To se je končno uresničilo z našim projektom," je dejal eden od raziskovalcev in snovalcev projekta Darren Bennett. "Zelo zanimivo je videti, kako uspešen je postal projekt, zato z veseljem pričakujemo tudi dolgoročne ugotovitve."


Dr. Jeanne Keay z univerze Roehampton, ki je vodila raziskavo, je povedala, da je odziv otrok na plesne tečaje v osnovnih in srednjih šolah zelo dober. Med dekleti in fanti kot plesnimi partnerji se je tako močno izboljšala medsebojna komunikacija in sodelovanje. Prav tako se je zaradi "disciplinirane in strukturirane narave standardnih plesov" izboljšalo tudi vedenje šolarjev. Raziskovalci so ugotovili, da ples pozitivno vpliva tudi na interakcije v družini in drugih lokalnih okoljih.Delite z ostalimi na Facebooku
Vir: http://www.delo.si/clanek/83237

Raziskave so pokazale, da ima učenje standardnih in lastinsko ameriških plesov zelo dober vpliv na otroke. Izboljšuje namreč njihovo medsebojno komunikacijo in sodelovanje ter vpliva na njihovo vedenje.
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni