Plesni učitelj - Plesni tečaji - Plesna šola - Družabni plesi v paru

Pojdi na vsebino
Plesni učitelj - Profesionalni strokovni kader

Vrhunski? kaj to sploh pomeni? Koga smatrati z vrhunskim?

Smešno je koliko "vrhunskih plesnih učiteljev" premoremo v knežjem mestu. A dejstvo je, da jih je v resnici izredno malo. V naši plesni šoli NIKDAR nismo in ne bomo navajali nekoga z nazivom vrhunski, če le-ta ni nikoli stal na stopničkah zmagovalcev, če le-ta nikoli ni treniral športne plesne pare, ki  so finalisti državnih tekem in če le-ta ni dosegel naziva učitelj plesa v okviru izobraževanj Plesne zveze Slovenije.
 
Nekaj drobnega in sladkega o plesnima učiteljema Poloni in Branku.

  • Celjana Polona in Branko Podergajs Siussi sta nekdanja tekmovalca, ki sta več kot 30x stala na zmagovalnih stopničkah tekmovanj, bodisi mednarodnega ali državnega nivoja.
  • Tekmovalca, ki sta mesto Celje zastopala na 130 tekmovanjih.
  • Tekmovalca, ki sta tekmovala v prestižnem tekmovalnem razredu A kategorije (v tekmovalnem smislu obstajajo osnovni razred D, C, B, in A, ki je najvišji rang, ki ga je v plesu možno doseči)
  • Tekmovalca s pridobljeno diplomo z nazivom Plesni učitelj standardnih in latinskoameriških plesov, ki jo podeljuje Plesna zveza Slovenije.
  • Profesor Polona je zaključila študij na Pedagoški fakulteti na Univerzi v Ljubljani, kjer je pridobila diplomo in dodatna pedagoško andragoška znanja ter naziv profesor.
  • Polona in Branko, celjska plesna mojstra, čigar rezultati so opisani tudi v knjigi Zgodovina športa v Celju.
  • Tekmovalca, ki sta po končani skupni tekmovalni karieri postala mož in žena in še danes skupaj živita za ples in razvijata novitete plesa do najvišjega možnega nivoja.
  • Plesna učitelja z več 10 letnimi pedagoškimi izkušnjami.

Dejstvo je, da v zgodovini športnega plesa, še ni bilo plesnega para, ki bi knežjemu mestu priplesal toliko odlik, kot sta jih priplesala Polona in Branko. S ponosom navajamo, da sta si plesna učitelja, Polona in Branko Podergajs Siussi verodostojno prigarala naziv VRHUNSKA !!!
Nazaj na vsebino